Реалізуємо спільні дії заради розвитку!

Компанія Аtiko – частина кластеру ІАМ Запоріжжя.

Кластер «Інжиніринг-Автоматизація-Машинобудування» об’єднує провідних гравців Запорізького регіону в секторах промислового інжинірингу, автоматизації, ІТ та машинобудування.
Це ініціатива Запорізької торгово-промислової палати, Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України, Національного університету «Запорізька політехніка» та групи запорізьких компаній.

Разом із партнерами – прагнемо допомогти компаніям-учасникам швидше навчатись, нарощувати сили та виходити на нові ринки, отримувати великі замовлення. Адже група компаній, що взаємодіє в одній структурі, може досягти значно більших результатів, ніж одна.

У 2021 році кластер ІАМ Запоріжжя може пишатися відчутними досягненнями і результатами:

Беремо участь у програмі «Розвиток експортних можливостей членів кластеру та позиціювання його як бренду на зовнішніх ринках», що реалізується як частина проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за спільного фінансування Європейським Союзом та урядом Німеччини через німецьку федеральну компанію GIZ*.

Зокрема, завдяки участі у міжнародних програмах підписано перші угоди про співпрацю кластеру «ІАМ»:
Угода про співпрацю з Литовським автомобільним кластером (вересень 2021 р.)
Меморандум про співпрацю з INDUSTRY CLUSTER 4.0 – чеським об’єднанням інженерних та ІТ-компаній (листопад 2021 р.)

*Проєкт «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета проєкту – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проєкт також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні – зокрема надає додаткове фінансування та послуги з розвитку бізнесу, а також сприяє ефективному регулюванню підприємницької діяльності. У 2019 році Європейський Союз в межах ініціативи EU4Business підтримав 4 279 підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили 50 799 нових робочих місць, збільшили прибуток на 24,7% і експорт на 5%.

Детальніше:  www.eu4business.org.ua
GIZ Ukraine
#eu4business, #MovingForwardTogether, #sme_support_EU_GIZ,
#clusters_support_EU_GIZ